Interviu TARG3T

  1. Salut, bine ati venit pe Stagereport! Care e starea de spirit in cadrul trupei acum? 

Salut Cristina, salut Stagereport.

Momentan este o stare de calm, dar este un calm apparent, repetam, facem piese noi si ne pregatim de acest miniturneu de primavera.

2. Care este povestea albumului “Faceburn” si ce a determinat alegerea titlului? 

Albumul initial trebuie sa poartre numele de THIRTEEN am renunta fiidca dupa “investigatii” existau albume cu acest nume, FACEBURN ni sa parut ca suna foarte bine, reprezinta albumul si vremurile in care traim.

3. Experienta scenica si artistica si-au pus amprenta asupra trupei Targ3t. Isi va schimba curand Targ3t orientarea / abordarea muzicala?

Nu cred, in prezent avem o directie destul de bine stabilita, cu toate ca din ceea ce vad, zilnic ridicam stacheta si avem pretentii mai mari de la noi insine

4. Care au fost cauzele / motivele generice pentru care au avut loc atatea schimbari de componenta? 

Nu stiu, cred ca incompatibilitate, idei diferite …principiul meu este urmatorul..cele putin in trupa, trebuie sa fii un bun prieten si abia apoi un muzicain desavarsit, degeaba esti un musician desavarsit daca ai un caracter de c….t.

5. Care sunt contributiile personale aduse de fiecare membru in parte?

Pai in primul rand sacrificiul de a sta la sala in fiecare weekend si nu altundeva, aici ma refer la toti cei 4 membrii TARG3T, faptul de a ne asculta “tampeniile” fiecaruia in parte, apoi individual aportul pe care fiecare “piston” il are la buna functionare a “motorului” Este o figura de stil chestia asta cu pistoanele, daca un piston nu functioneaza cum trebuie suntem asincron. Fiecare dintre noi da cat poate si ce poate pentru aceasta trupa.

6. Cat din album este compozitie in sala de repetitie si cat este overdubbing?

FACEBURN este 100% compus in sala, influente sunt multe…noi incercam sa ne ferim de copy paste, cu toate ca este foarte greu..incercam sa tinem o linie a noastra.

7. Dar, cum decurge o repetitie pentru Targ3t si la nivel compozitional va caracterizeaza improvizatiile sau o idee individuala devine tema pentru restul trupei?

De cele mai multe ori se pleaca de la o idée individuala , noi o numim “schelet” pe care apoi se cladeste, rar se intampla sa facem un jam si sa iasa o chestie bestiala, deobicei se vine individual cu teme pe care apoi se cladeste.

8. Vorbeste-ne despre LowBass Studio.

Studioul a fost o ambitie personala, “cochetez” cu inregistratul de sunete de la frageda varsta. Am inceput cum un magnetofon MAJAK si microfoane rusesti cred ca tot majak sau kashtan..in fine..de mic mi-a placut sa inregistrez chestii de la cantatul in sufragerie pana in prezent este cale lunga, probabil a-s putea sa povestesc pagini intregi. LOWBASS STUDIO exista de 5 ani nu este un job full time cu toate ca imi petrec majoritatea timpului liber acolo. Studioul este si sala de repetiti, practic in prima faza a fost sala de repetitii dupa care s-a transformat in studio. Echipamentul, microfanele specifice s-au cumparta ulterior. Treba s-a luat din ce in ce mai serior si uite ca incepe sa dea roade sunt 7 videocliuri cu material inregistrat aici, mai urmeaza inca unul…trupe ce au trecut pe aici DIRTY SHIRT, HEAVY DUTY, DOT, SLIDE..nu ne ocupam strict de metale sunt si proiecte Hip – hop care trec pe aici ex DEVASTATION CREW etc:

In vara intentionam sa reamenajam tot studioul , podea , panouri despartitoare, camera de control etc

9. La nivel compozitional, aveti idei mai vechi care si-au gasit loc in piesele actuale?

Sigur, exista asemenea idei in piesele noastre…de principiu suntem mai old school si incercam sa cuprindem teme oldschool imbinate cu nou.

10. Libertate sau nevoie 6-7-8 corzi… tehnic, tonal, compozitional?

Tranzitia la 8 corzi s-a facut treptat…6 – 7 – 8…aveam tendinta de a ne acorda tot mai jos..tensiunea in corzi era mica si era destul de ciudat sa panezi…apoi si influentele FEAR FACTORY, MESHUGGAH etc..parerea mea personala este ca ai libertate mai mare si poti atinge mai multe register cu un 8 string…

11. De ce incepe sa se desfiinteze conceptul de solo in piesa?

Eu personal nu sunt un shred-er imi place idea de solo dar nu abuz de solo, prefer mai bine balans sau traforaj.

Ideea de solo nu cred ca se desfinteaza doar ca prinde alte conotatii…mai bine un solo de bas vorba aia..sau eventual ceva synth sau efecte

12. Ceva asteptari de la concertul pe care il veti sustine in Bucuresti?

Sincer nu stiu ce sa zic…publicul Bucurestean este un public destul de versat si greu de multumit, sper sa vina lume la concert si sa ne simtim bine.

13. Alte date despre turneul “World In A Hole” ne poti oferi? Cum a decurs pana in prezent?

Suntem la partea a2-a de pomovare a turneului, anul trecut am acoperit partea de Vest…anul acesta ne-am propus sa acoperim Sudul si Estul tarii, Pe partea de Vest a mers ca pe roate..inca mai exista public dornic de metale, am acoperit 13 orase importante, am cunoscut o multime de oameni si promoteri de evenimente, oameni care inca fac ceva pentru underground-ul Romanesc. Sa vedem acum Sudul si probabil spre toamna Estul.

Date de turneu 23 martie Bucuresti in Private Hell , 24 martie Barock Pitesti, 28 martie Daos Timisoara, 30 martie Rock Café Resita, 31 martie Craiova veche Craiova…

14. E ceva ce le lipseste fanilor din Romania sau anumite trupe nu au ce sa ofere?

Hmm nu stiu..cred ca principala problema este legata strict de fani care inca nu sunt invatati cu sprijinirea “valorilor” locale, tot timpul ne uitam in gardina vecinului vorba aia..sunt trupe in Romania care se pot compara déjà cu foarte multe trupe din “vest”…

Publicul trebuie educat in acesta maniera..de a venii la concerte de a plati bilet de a cumpara merch si de a sprijini..si trupele romanesti dar nu stiu cand o sa se intmaple asta…

Sunt satul de hateri…de oameni carcotasi..care stau doar in fata calculatorului si dau comenturi..haideti fratilor la concerte..where the real life is…

15. Route68 Summerfest este o alta realizare. Cum si de ce a pornit acest proiect?

Route 68 nu este o realizare presonala, este rodul unei munci de echipa.

Ideea unui festival a prinit acum 4 ani vara, cand dupa un chef al firmei unde lucrez, s-a hotarat organizare unui festival.

In zona de vest Timisoara, Arad, Deva, Oradea nu mai exista nici un festival, am zis sa ne aflam noi in treba s ail organizam..aici ma refer la colegii de servici din grupul Belevion si la Intuition Media.

Este un festival finantat in proportie de 80% din resurse si fonduri proprii, fiecare an este pus sub semnul intrebarii datorita schimabrilor economice..vedem si anul acesta …

16. Daca se mai sustine o noua editie in acest an, ne poti oferi ale detalii?

Momentan nu sunt masura de a oferii detalii.

17. Cum ati decis ca trupa sa se numeasca TARG3T si cum / de ce ati ramas cu acest nume?

Denumirea de TARG3T dateaza din 1998…s-a ramas pe acest nume din cauza TARG3T-ului pe care cu totii il avem…nu cred ca am lamurit pe cineva…nu stiu este destul de potrivit.

18. Piesa la care publicul e cel mai receptiv?

Pana acum NEVER TRYsi I’m DONE

19. S-a pus vreodata problema renuntarii la muzica?

Da…dar uite ca am continuat

20. In Romania sunt trupe cu pretentii mari sau cluburi cu oferte in interes propriu?

Nu cred ca pretentiile trupelor sunt mari, cheltuielile sunt correct justificate, este vorba de ore de munca in sla de repetitii de investit in echipament, acesorii…multi promoteri nu vad aceste lucruri..ei se astepta sa mergi sa canti pe “mocca” doar de dragul artei…de cele mai multe ori esti tratat sub “valoare” pe care o ai. Singurii promoteri care apreciaza “valoarea” unei trupe sunt aceia care la randul lor au avut probabil o trupa sau un vis de genul asta.

In Romania cantatul intr-un club se face la cererea agentiei de booking sau daca nu ai agentie de booking , la cererea formatiei (in majoritatea cazurilor). Sunt putine cluburi care te cauta pe tine la telefon pentru o cantare. Daca cererea de a canta vine din partea formatiei nu poti cere nu stiu ce pretentii si de cele mai multe ori se merge pe minimum doar de dragul de canta intr-o noua locatie. Ajungi chiar sa dai bani din buzunarul propriu.

21. Ne poti vorbi despre colaborarea cu Greg Reely si Peter In de Betou? (Cum a pornit si cum a decurs).

Pe Peter l-am cunoscut anul trecut, el facand masterul pentru piesa I’m Done, un tip foarte modest si care lucreaza la niste preturi foarte ok. Am optat pentru a lucra cu el fiindca se apropia cel mai mult de ceea ce noi “auzeam” la alte trupe, el déjà lucrand cu trupe ca SOILWORK, IN FLAMES, MESHUGGAH etc.

Greg Reely a facut mastreingul pentru restul de 11 piese de pe FACEBURN, l-am ales pe el fiindca a fost cel mai aproape, daca nu chiar exact ceea ce noi am vrut pentru sound-ul discului, la fel un tip modest care a lucrat cu DEVIL DRIVER, FEAR FACTORY, MACHINE HEAD…

Colaborarea cu ambii a decurs fara probleme totul s-a facut pe internet, trimis de fisiere mailuri etc.

Ei sunt oameni care sunt trecuti pe cd-uri acolo undeva si de care lumea nu are idée, practic ei shape-uiesc sunetul si desavarsesc calitatea unui cd audio.


22. Ce anunta 2013 pentru Targ3t? 

Continuare turneului de promovare pentru album. Pregatim déjà material pentru un viitor album, un nou videoclip.

23 Ce alte hobby-uri se afla in spatele muzicii?

Snowboarding, mountain bike, catarat…

24. Ultima intrebare. Intrebarea intamplatoare: Care ar fi conspiratia absoluta in care credeti? Dar cea pe care ati dori sa o probati / confirmati fiecare?

Faptul ca suntem otraviti sistematic si indirect pe orice cale, faptul ca se incearca decimarea populatiei pe alte cai decat cele sa ii spunem “clasice”.

25 Multumesc pentru discutie! Sper ca publicul din Bucuresti sa se ridice la asteptari pe 23 Martie la concertul pe care il veti sustine in Private Hell! Ne vedem acolo!

Multumesc Critina si STAGEREPORT pentru interviu si sustinere!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s