Interviu PSYCHOGOD

  1. Salut Dank, Marius, bine ati venit pe Stagereport! Ce mai faceti… Cum merge treaba?

 

Salut si bine v-am gasit, cat despre noi repetam cu drag si spor pentru al trupei viitor!

02. Multe formatii (generic) mizeaza poate putin cam mult pe imagine (costume, machiaj, recuzita, grafica stridenta) lasand muzica pe plan secund. Voi cum reusiti sa pastrati un echilibru intre stilul muzical si imagine?


Din punctul nostru de vedere muzica este intotdeauna cea mai importanta, dar elementele vizuale precum: garderoba, proiectiile, miscarea scenica, etc fac ca un spectacol sa fie complet. Niciodata nu am neglijat acest aspect. Am reusit sa pastram acest echilibru abordand lucrurile intr-o maniera cat mai simpla, adica o costumatie simpla pe care o consideram reprezentativa pentru noi. Pentru urmatoarele concerte vom colabora cu un designer pentru a concepe o noua vestimentatie si de asemenea vom avea un nou film pentru proiectie.

 


03. Cum a inceput colaborarea cu Rusidava si cum decurge acest parteneriat?

 

Colaborarea cu Rusidava a inceput acum un an cand relatia noastra cu Metalsupport a intrat intr-un impas care nu a putut fi depasit. Cum il cunosteam pe Dorel Tudor de cativa ani, lucrurile au decurs de la sine si a urmat un an fructuos in care am sustinut peste 30 de concerte si am reusit sa lansam primul nostru album. Relatia decurge in continuare foarte bine si ne pregatim pentru noi concerte.

04. Presupun ca Psychosounds este studioul pe care l-ati dorit intotdeauna – ce sacrificii a implicat implinirea acestui vis?

 

PSYCHOSOUNDS este momentan la inceput. S-au facut multe sacrificii pentru acest proiect care usor, usor incepe sa prinda forma si suntem incantati ca putem oferi si altora prilejul de a se bucura de munca noastra intr-o forma mult mai profesionala. Ne-am propus sa mergem cat mai mult pe partea profesionala si consideram ca o sala de repetitie, studio, instrumente, etc fac parte din viata unei trupe. Este esential sa ai unde sa-ti dezvolti ideile si asta cere foarte mult timp iar PSYCHOSOUNDS a luat nastere din pasiunea noastra pentru muzica. Pe aceasta cale vrem sa multumim celor care ne-au oferit sprijinul la indeplinirea acestui proiect, in special : Emanuel Ghentu si Dan Blanaru.

05.  In urma unor schimbari de componenta importante, Psychogod s-a reinnoit si merge mai departe. Cat de greu a fost sa va reintregiti?


Nu a fost greu. Cu ocazia asta am avut prilejul sa decoperim cat potential exista mai ales la o varsta frageda si ne bucuram ca am avut alaturi de noi oameni care isi doreau sa activeze in PSYCHOGOD. Partea de probe s-a axat foarte mult pe cunostintele muzicale pentru ca fara ele nu poti sa te exprimi ca artist. Am avut placerea sa descoperim multe lucruri noi. Vrem sa multumim celor care au venit la probe si le dorim mult succes in in continuare.


06. Ce schimbari s-au impus odata cu venirea noilor membri in ceea ce priveste maniera compozitionala / repetitiile / comunicativitatea?

 

Cu venirea noilor membri, practic am schimbat tot ce inseamna sectia ritmica iar odata cu asta dedicam mai mult timp repetitiilor. Pe partea cumunicativa au fost stabilite anumite prioritati de la bun inceput mai ales in ceea ce priveste conduita, felul de a reprezenta trupa si in afara activitatii ei muzicale. Ne-am propus sa facem lucruri mari, asta cere timp si rabdare. Este o problema pe care vrem sa o abordam cu multa seriozitate anume, performanta. In momentul de fata consideram ca suntem pe drumul cel bun.

 

07. Ati putea face o prezentare oficiala a noilor membri?

 

Cei trei noi membrii sunt in ordinea venirii in trupa: Emi (bas), Traian (tobe) si Sabin (voce). Emi este proprietarul salii Psychosounds si fost in trecut in postura de tehnic al trupei, Traian a activat in formatia Ka Gaia An iar Sabin esti si membru al trupei Syndrome.

 

08. Ce influente si preferinte instrumentale aveti?

 

Dank: Din copilarie am fost fan Pantera asa ca Dimebag Darrel a fost unul din muzicienii care mi-au schimbat total si irevocabil ideile despre muzica, Pe parcursul timpului mi-au placut : Peter Tagtgren, Mitch Harris, Robb Flynn si Joe Duplantier.

 

Marius: Preferinte : Peter Tagtgren, Dimebag Darrel, Joe Duplantier, Max Cavalera. Influente: Peter Tagtgren, Dimebag Darrel, Joe Duplantier, Max Cavalera.

09. In ceea ce priveste filosofia sunetului la chitara, ce preferinte aveti? (Tonurile pe inalte, bass, mai rigid etc).

 

Dank: prefer tonurile pe bass, cu putine medii si inalte si un sunet cald de lampa. De aceea imi place sa fac chitara ritm.

 

Marius: mai rigid.

10. Referitor la lectiile de chitara pe care le sustineti, care credeti ca sunt impedimentele realizarii unor “clinics-uri” in Romania?

 

Rabdarea, sacrificiul si informatia.In Romania arta este pe cale de disparitie si ca atare trebuie sa te mobilizezi, sa te informezi si mai ales sa ai rabdarea de a trece peste toate. Cand spun ca arta este pe cale de disparitie, nu ma refer la faptul ca nu avem artisti, nu este sustinuta. Avem potential, am dovetit ca se poate face treaba, numai ca entuziasmul se pierde undeva la jumatatea drumului pentru ca nu exista sustinere.

11. Ce evenimente viitoare se anunta pentru Psychogod?

 

Deocamdata sunt confirmate trei concerte: Rock in Park, Rock in Port si Psychosound Christmas. In curand vom anunta si alte evenimente care vor fi axate pe mai multe concerte in tara si speram sa iesim din nou in afara tarii.

12. Cum ati ajuns sa colaborati cu Filip Brunet (Negative Core Project) pentru videoclipul “Blind”?

Cu Negative Core Project am impartit sala de repetitii si am sustinut cateva concerte impreuna, sa ca i-am propus lui Filip sa inregistram o piesa impreuna iar cea alesa de el a fost Blind.

13. Sunteti implicati in proiecte secundare?

Deocamdata nu, dar avem o gramada de idei pe care nu le putem materializa in Psychogod, insa cand vom dispune de ceva timp liber, cu siguranta le vom folosi in alte proiecte.

14. Ce reactii media ati primit pentru albumul “Alone”?

Am primit cateva reactii pozitive atat din Romania cat mai ales din afara. Aceste cronici din Germania, Mexic, Marea Britanie etc se pot citi pe site-ul oficial al trupei www.psychogod.ro. Sincer, nici noi nu ne asteptam sa fie asa de bine primit si asta ne da incredere ca putem realiza in continuare lucruri frumoase.

15. Ultima intrebare, intrebarea intamplatoare. In cazul unei apocalipse zombie, enumerati trei lucruri pe care instinctiv le-ati lua?

 

Marius: O bere, un pachet de tigari si o chitara.

Dank: Hahaha! O intrebare buna! Tocmai am terminat de vizionat sezonul doi din The Walking Dead. Un ciocan, o surubelnita si un litru de palinca.

16. Multumesc pentru raspunsuri, mult succes in noua formula!

Multumim si noi pentru interes si va asteptam la concerte!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s