ATOMKRAFT si ANGEL OF DAMNATION la OLD GRAVE FEST 6

Shot dublu de metal traditional la OLD GRAVE FEST 2017 cu ATOMKRAFT si ANGEL OF DAMNATION!
Avem deosebita placere de a va prezenta un nume de legenda din cadrul celebrului curent New Wave Of British Heavy Metal: ATOMKRAFT

Este, din cate stim, pentru prima oara cand o trupa din undergroundul Big Bangului creativ numit NWOBHM vine sa cante in Romania, prilej pentru noi de a incerca o scurta prezentare a acestui curent. 

Marea Britanie, sfarsit de ani ’70 – inceput de ani ’80. O efervescenta uimitoare cuprinde undergroundul muzical britanic, unde literalmente sute de trupe tinere incep sa roiasca pe fundatiile heavy metalului sapate cu cativa ani inainte de pionieri ca Black Sabbath, Thin Lizzy sau Judas Priest, si sa cladeasca pe ele un stil propriu, viu si imbibat de nebunia varstei, cu influente cand punk, cand doom, cand hard rock, prog rock sau rock’n’roll, toate subsumate riffului si atitudinii heavy metal, subgen pe care il cunoastem azi drept New Wave Of British Heavy Metal, si care ulterior va influenta direct aparitia thrash metalului si, indirect, a celorlalte genuri de metal extrem. 

Cateva trupe (Iron Maiden, Def Leppard, Venom, Saxon) gusta pana la urma succesul mainstream, abandonand insa in timp si cele mai multe elemente de NWOBHM din muzica lor. 

Alte cateva (Raven, Demon, Girlschool, Blitzkrieg etc) continua mai bine de trei decade in underground. 

Cele mai multe insa (Diamond Head, Angel Witch, Satan, Pagan Altar, Hell, Cloven Hoof, Quartz etc) dispar dupa o vreme, unele din ele reinviind abia in anii 2000, cand curentul cunoaste o recrudescenta. 

Printre acestea, ATOMKRAFT. Fondati de una din cele mai cunoscute si pitoresti figuri ale undergroundului englezesc, Tony “The Demolition Man” Dolan (M-pire Of Evil, Venom Inc.), ATOMKRAFT lanseaza albumul “Future Warriors” in 1985. 

Situat in zona mai aspra si mai primara a curentului (des comparat cu primele Venom), pe alocuri tinzand spre speed metal, “Future Warriors” este considerat si acum unul din cele mai valoroase albume NWOBHM, un pachet compact de metal total, cum se autodescrie chiar trupa in celebrul imn “Total Metal”

Dupa inca doua EP-uri care inclina mai mult spre speed/thrash, “Queen of Death” (1986, fara Dolan) si “Conductors of Noize” (1987, cu Dolan revenit la bas si cu Ian Swift din Avenger la voce), ATOMKRAFT se opresc in 1988, in urma recrutarii lui Dolan de catre Venom. 

Resuscitati in 2005 si condusi de acelasi inepuizabil Demolition ManATOMKRAFT promit un recital de heavy metal energic si intens, fara inflorituri si fara compromisuri, pe cea mai potrivita scena romaneasca pentru asa ceva, cea a OLD GRAVE FEST

Cel mai promitator nou exponent al doom-ului german, daca nu chiar al celui continental, ANGEL OF DAMNATION au debutat in 2004 cu un EP autointitulat, urmat in 2011 de excelentul album “Carnal Philosophy”

Fortand continuu si nonsalant granita subtila dintre doomul epic si cel traditional, ANGEL OF DAMNATION se inscriu decisi in marea traditie a doom-ului european, tratand cu evident respect influentele primordiale ale Black Sabbath, intr-o imbinare sintetica cu cele ulterioare ale unor Count Raven sau Dawn of Winter. 

Pedigree-ul metalic al unor membri ca vocalul Doomcult Messiah (Dawn of Winter, Sacred Steel, Battleroar) sau chitaristul Avenger (Front Beast, Black Priest of Satan, Nocturnal – cu acestia din urma unii dintre voi l-ati vazut pe scena OGF 2013) este o garantie suplimentara ca ANGEL OF DAMNATION va fi printre highlight-urile editiei 2017. 


OLD GRAVE FEST VI
, are loc intre 13-14 Octombrie 2017, Club Fabrica, Bucuresti, Romania. 

Abonamente la pret de 115 RON se gasesc la http://www.rtmc.ro/old-grave-fest-2017/tickets/, pe platforma http://www.iabilet.ro sau direct de la membrii RTMC.

Lineup:

NECROPHOBIC (Suedia), GEHENNAH (Suedia), ATOMKRAFT (Regatul Unit), EMBRACE OF THORNS (Grecia), UNDERGANG (Danemarca), ANGEL OF DAMNATION (Germania), EXTIRPATION (Italia), BLACKEVIL (Germania), SARINVOMIT (Turcia), KROSSBURST (Italia /Norvegia), HELLRIPPER (Regatul Unit). 

Mai multe detalii in curand!
Sursa RTMC 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s