OSTRING 2017 Finala Banat

Trei trupe vor concura la finala Banat din cadrul OSTRING 2017 pe 23 Martie in Club Daos din Timisoara.

Pentru aceasta faza s-au calificat formatiile GRAVE FOR SALE (Timisoara), KATARA (Arad) si MIST (Lugoj).

Totodata pe aceeasi scena vor urca castigatorii OSTRING 2016, trupa INVADER, acestia fiind invitati speciali pentru seara de joi.

Eveniment Facebook.

Pretul unui bilet este de 15 RON.

GRAVE FOR SALE

GRAVE FOR SALE este o trupa de surf rock, cu influente de psychedelic, horror, punk si desert surf. Trupa a fost infiintata in 2012 la initiativa lui Tibi Mijea (tobe) si Iancu Jianu (chitara).

Ulterior s-a alaturat Marco Kurunczi la bass, iar Adi Ulmeanu a intrat la inceputul lui 2013 in trupa cu chitara si sound effects. 

In 2013 apare primul E.P., “New Moon”. Sedimentarea formatiei s-a produs la inceputul lui 2015, odata cu venirea lui Robyn Grozoni in trupa, care a adus un suflu nou.

GRAVE FOR SALE sunt probabil prima trupa de surf rock din Romania, fiind influentati de trupe precum: The Ghastly Ones, Dick Dale, Man or Astroman, Los Straitjackets si The Break, insa pana in prezent toate piesele GRAVE FOR SALE sunt compozitii propri.

Pe data de 28 August 2015 GRAVE FOR SALE lanseaza primul videoclip realizat de Cristian MaghiarDoifilm – pentru piesa “Angry Surfer”, moment marcat printr-un concert la D’arc pe Mal, cu suportul trupei Arc Gotic.

In 2015 GRAVE FOR SALE participa la prima editie a festivalului Revolution si tot in acelasi an, castiga semifinala pe Banat al concursului GBOB Romania, calificandul-se in finala nationala unde face o figura frumoasa.

In 2016 formatia a participat in primul rockabilly festival in Romania “Manufest”.  

In acelasi an, li se alatura “Rasputin” (Bogdan Constantinescu) la bass care va influenta GRAVE FOR SALE cu elemente dark si experimental.

Componenta GRAVE FOR SALE

Chitara: Adi “Dr. Ribes” Ulmeanu
Bass: Bogdan „Rasputin” Constantinescu
Keyboards & Acordeon: Robyn “Shenanigans” Grozoni
Toba: Tibi “le Rigid” Mijea

KATARA (Arad)

KATARA, s-a format in Ianuarie 2014 in orasul Arad, perioada in care membrii activau in alte trupe.

Dupa mai bine de un an de munca si compozitie in sala de repetitii, KATARA isi incepe activitatea live.

Din 2015 pana in prezent trupa este activa in scena metal din Romania, concertand in cateva orase din tara impreuna cu trupe cunoscute, cum ar fi: Krepuskul,Truda,Unknown Scar si altele.

In Aprilie 2016, KATARA gaseste un alt tobosar, Lupu,inlocuindu-l pe Leo,tobosarul cu care KATARA a inceput “calatoria” muzicala.

Numele de KATARA provine din limba greaca, mai exact din greaca veche, si inseamna “blestem”.

Genul muzical adoptat se incadreaza intr-un Melodic Death Metal cu diverse influente din mai multe genuri muzicale.

Componenta KATARA

Kryhakk – Voce (Chesa Cristian)
Althar – chitara  (Kiss Cornel)
Robi – bass     (Both Robert)
Tira – chitara   (Tira Silviu)
Alex (Lupu) – tobe  (Alexandru Sirbu)

MIST (Lugoj)

Trupa a luat fiinta in anul 2014, la initiativa lui Cristian Vetan, Denis Avram si Cristi Rachitan, care la vremea respectiva cantau impreuna in formatia Atlantis

Totul a inceput ca un proiect paralel, din dorinta de a compune piese metal pe gustul lor, pe care mai apoi sa le prezinte si impatimitilor de muzica rock. 

Dupa ce au renuntat la Atlantis, l-au cooptat Ioan Nicusor Caprariu la chitara bass. La vremea aceea existau deja doua compozitii, inca nefinsate si cateva idei de piese viitoare. 

In formula de 4 au realizat primele 5 compozitii, cu care au mers si au cantat sub diferite titulaturi si cu diverse colaborari pe la festivaluri de muzica rock, adunari ale impatimitilor de motoare si alte spectacole de gen. 

La mometul respectiv, piesele erau instrumentale si erau cantate in formula 2 chitari, bass si tobe. De asemenea, initiatorul trupei, Cristian Vetan, era implicat si in alte proiecte.

La sfarsitul anului 2015, in formatie este cooptat si cel de-al cincelea membru, Nelu Todor la clape, cel care avea sa vina si cu ideea numelui de MIST

Impreuna au rearanjat piesele, care acum au prins un contur mai aparte si mers din nou sa prezinte piesele pe diferite scene. 

Abia la mijlocul anului 2016 este adus in trupa si un solist in persoana lui Lucian Avramescu care finalizeaza componenta formatiei MIST, iar de atunci au pornit la drum in ceea ce se spera a fi o trupa rock de succes.

INVADER  (Lupeni)

Formatia infiintata in 2013 promoveaza genul melodic death metal.In anul 2014. a obtinut locul I la Brand New Stage din cadrul Gurasada Summerfest.

In 2015 s-au calificat pe locul 3 la Finala nationala GBOB Romania

Dupa noua semifinale regionale, INVADER s-a aflat la un punct distanta de marii castigatori. In urma participarii la acest concurs s-a semnat contractul de distributie digitala cu casa de discuri Universal Music Romania.

In an 2016 au iesit pe locul I la OSTRING (Arena metalelor). Premiul a fost invitația in recital la Metalhead Meeting Festival.

Au castigat de asemenea locul 1 si Marele premiu la festivalul Posada Rock 2016, suma de 2000 de euro si invitatia in recital la Posada Rock 2017.

Albumul “Sons of a Dying Sun” (2016) este distribuit online de U Rock / Universal Music Romania.

Componenta actuala:

George Lazar (voce, chitara)
Razvan Maxim (chitara)
Alin Gherghe (chitara)
Alex Soare (bas)
Pavel Bogdan (tobe)

Sursa R&R Booking Romania.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s