ANATHEMA revine in Romania in cadrul ARTMANIA BUCHAREST BLAST

ANATHEMA, una dintre cele mai cunoscute trupe britanice de experimental, alternative rock, revine la Bucuresti in cadrul celui de-al doilea eveniment din seria ARTMANIA BUCHAREST BLAST

Alaturi de ei, pe scena vor urca francezii de la ALCEST, pionierii subgenului muzical blackgaze. 

Show-ul va avea loc pe 24 Octombrie 2017, de la ora 19:00, la Arenele Romane.

Concertul ANATHEMA face parte din turneul european de promovare al ultimului album, “The Optimist”, care va fi lansat pe 9 Iunie 2017, sub labelul Kscope Records

Noul disc a fost inregistrat in iarna anului trecut si este descris de trupa drept albumul care va dezvalui unele dintre cele mai intunecate, provocatoare si surprinzatoare piese compuse de ANATHEMA pana acum. 

Frumusetea, intensitatea, drama, linistea, speranta, trimiterile la o dimensiune extra-muzicala, elemente care au reprezentat laitmotivele calatoriei artistice parcurse de trupa de-a lungul timpului, capata o noua profunzime. 

Intregul material discografic este, asa cum Daniel Cavanagh marturiseste, “o calatorie”, cantecele sunt nedeslusite. Nu exista o cale corecta sau gresita de a le simti si de a le interpreta. Mesajul fiecarei melodii se va contura in functie de persoana care le va asculta”, adauga Daniel, subliniind dimensiunea cameleonica a noului album, ce pastreaza ruta experimentala adoptata de trupa inca de la infiintare.

Prima piesa extrasa de pe noul album, “Springfield”, poate fi ascultata pe urmatorul link

Trupa franceza ALCEST, infiintata in 2000, este considerata fondatoarea unui nou subgen muzical, intitulat blackgaze, ce imbina elemente ale muzicii black metal si sheogaze intr-un sound cu adevarat unic.

Traseul artistic a inceput cu albumul “Le Secret” (2005), a continuat cu “Shelter” (2014) si a culminat cu cea mai recenta lansare “Kodama” (2016), cuvant cu dubla semnificatie in limba japoneza: “ecou” sau “copacul vietii”. 

Biletele se gasesc deja in format electronic pe www.kompostor.rowww.iabilet.romyticket.ro si www.eventim.ro si fizic, in magazinele din retelele iabilet.ro, myticket.ro si Eventim, la urmatoarele preturi:

Presale I, acces general (300 de bilete disponibile): 90 RON 

Presale II, acces general (500 de bilete disponibile): 120 RON

Sale, acces general: 150 RON

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s