​GOTHIC ajunge pentru prima oara in VAMA VECHE

Va asteptam la Arca Bar, singurul loc dedicat 100% muzicii rock/metal din Vama Veche! 

Concertul va avea loc Duminica 23 Iulie si va incepe in jurul orei 23.00. 

INTRAREA LIBERA

GOTHIC este una dintre trupele de marca ale metalului romanesc. Cu o intensa activitate internationala, care se deruleaza de peste 20 ani, GOTHIC este una din primele trupe de metal dur din Romania, cu peste 500 de concerte la activ, atat in tara cat si in strainatate, multi-premiata la festivalurile autohtone, nenumarate aparitii pe posturile de televiziune, cat si recenzii, articole si interviuri aparute in cele mai mari publicatii rock din lume.

Debutul trupei a fost marcat de Marele Premiu castigat in 1995 la emisunea lui Petre Magdin “Intalnirea de la miezul nopti” de la TVR, care a propulsat formatia la un nivel superior, astfel incat albumul de debut “Touch Of Eternity” (1998 Bestial Records) devine unul dintre cele mai bine vandute albume romanesti de metal in anii ’90, piese ca “Anguish”, “Regrets” si “Memorial Winter” devenind adevarate hituri, cantate in cor de fani la concerte. Celebra publicatie germana Metal Hammer a acordat nota 9 (din 10) acestui album.

 Liderul formatiei, Petrut Alin, a mutat trupa in Belgia in perioada 2000-2004, reusind performanta de a scoate albumul “In Blood We Trust” in 2004 la casa de discuri belgiana Painkiller Records, cotat pozitiv in reviste din vestul Europei, cat si de a presta cu succes pe scenele belgiene.

 Reinfiintata in Romania in 2005 trupa GOTHIC se bucura de tot mai mult succes, conferind trupei statutul de formatie cult a muzicii metal romanesti.

In 2012 GOTHIC castiga concursul Wacken Metal Battle, competitie nationala, reprezentand Romania cu succes la Wacken Open Air

Pana in prezent trupa a concertat in urmatoarele tari : Germania, Franta, Belgia, Ungaria, Rep.Moldova, Italia, Slovacia, Polonia, Bulgaria si Croatia.

In 2015 trupa a intrat din nou in studioul Consonance din Timisoara pentru a inregistra tobele pentru noul album – “Demons”

Restul de intrumente au fost inregistrate in studioul propriu al trupei, albumul fiind mixat de Alin Petrut in colaborare cu Nimrod Szedlacsek (Corvin Studio Cluj). 

In octombrie 2016 formatia a anuntat colaborarea cu Loud Rage Music, pentru distributia acestui nou album, care a fost lansat in Ianuarie 2017 si care beneficiaza de cele mai pozitive cronici in presa internationala.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s